חושבים להתגרש

אנחנו יודעים איך מהלכים משפטיים מתחילים, אבל איש מאיתנו לא יודע כיצד הם יסתיימו. גישות פחות לוחמניות הוכחו כיעילות בפתרון מחלוקות מורכבות, וחשוב לנסות להיעזר בהן במידה שלא הצלחתם להביא את הצד השני לגישור

נדב נישריפורסם:  04.03.19 , 15:18

כאשר הגרוש/ה או הפרוד/ה מערימים קשיים ללא סיבה מוצדקת ופועלים מתוך נקמה וכעס, מהר מאוד צצים יועצים רבים שמדרבנים למהלכים משפטיים שאתם יודעים כיצד הם מתחילים, אך סופם לוט בערפל. מקרה שזכור לי היטב היה של אדם שכתב פוסט בפייסבוק שבו הוא נדהם לגלות מבנו הקטן שגרושתו עומדת לעבור להתגורר במקום מרוחק, והוא תוהה כיצד נכון מצידו להגיב. תוך מספר דקות החלו מרבית המגיבים בפייסבוק לייעץ לאותו אדם להגיש מיד בקשה לצו לבית המשפט, לקחת את הילד ולא להשיבו לאם, להגיש נגד האם תלונה במשטרה ושלל המלצות נוספות ששוכחות מטובת הילד.

מדריך: כך תכינו עצמכם לריב זוגי עתידי

הרי הפתרון הפשוט היה קודם כל להתקשר לאם ולשאול למה התכוון הילד, אך עצה שכזו, גם אם ניתנה, הסתתרה לה עמוק בתחתית ונבלעה על ידי הרוב הזועם. באופן תמידי כאשר עולה שיח על קשיים בהליכי גירושים, ישנה נטייה לחשוב על פעולות משפטיות כנגד הצד השני, ובאמת לעיתים אין ברירה ויש לשכור עורכי דין שיילחמו בשמו של ההורה באבא או באימא של הילדים. אך האם זוהי תמיד התשובה?

בטרם אציג בפניכם גישות פחות לוחמניות שהוכחו כיעילות בפתרון מחלוקות מורכבות, חשוב להדגיש ששימוש בשיטות הללו צריך להתבצע אך ורק במידה שהניסיון להביא את הצד השני לגישור נכשל. כמו כן, במידה שהצד השני נוקט באלימות פיזית כלפי הילדים, אין שיקול דעת. יש לפנות מיד למשטרה או לרשויות הרווחה. זאת כמובן אך ורק אם אכן מתקיימת אלימות ולא במקרה של תלונת שווא. במקרי תלונת שווא מומלץ להתרחק מהיועץ שנתן את העצה הנוראה הזו, ובמידה ומדובר בעו"ד – יש לדווח עליו לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין.

בני אדם לא פועלים באופן רציונלי במקומות בהם מעורבים רגשות. תהליך הפרידה והגירושים מביא עמו במקרים קיצוניים רצון בנקמה, פחד ורגשות שליליים אחרים, רגשות שעלולים לגרום גם לאנשים נורמטיביים לפעול בצורה לא הגיונית בכל הקשור להתנהלות מול הגרוש/ה או הפרוד/ה. לעיתים חוסר ההיגיון מביא במקרי קיצון גם לפעולות אלימות או כאלה שפוגעות בילדים ובשני ההורים. יחד עם זאת, מאחר שהפעולות נובעות מקשיים רגשיים, כך גם הפתרונות יגיעו במישור הרגשי ולא מהמשפטי.

×
דילוג לתוכן